Majatalosta majataloon pyöräillen

Tervetuloa polkemaan kiireettömästi omaan tahtiin, nauttimaan kesästä ja karjalaisesta Karelia à la carte ruoasta.
Vaellusreitti kulkee Valtimon Puukarista Nurmekseen Bomban karjalaiskylän kautta Männikkölän Pirtille Pielisen rannalle. Majatalojen leppoisa tunnelma ja kotoisat Ylä-Karjalan maalaismaisemat hemmottelevat matkan varrella.
Pyöräilymatkaa kertyy 100-200 km riippuen reittivalinnasta ja päiväretkistä. Pyörävaelluksella tarjotaan aitoja makuja Karelia à la carte -ruokapöydästä talon tapaan.

Ajankohta: Kesä-elokuussa

Ryhmäkoko: 2-10 hlöä

Hinta:  145 €/hlö/vrk

Hintaan sisältyy: majoitus täysihoidolla (aamiaiset, retkieväät, saunat ja päivällinen majatalossa), retki-info ja kartta. Lähtöpäivän ruokailut: aamiainen ja retkieväät.

Lisähinnasta:
pyörä + kypärä + satulalaukut 55€ /vaellus.
Vaellus opastettuna.
Auton siirtomaksu 50 €
Kuljetukset 10 €/hlö.

pyörämatkat


Ohjelma:

1. päivä
Saapuminen Valtimolle Majatalo Puukarin Pysäkille. Retki-info ja pyöräily reittivalinnat. Katsotaan varusteet valmiiksi matkaa varten ja halutessaan käydään ottamassa tuntumaa pyöräilyyn Rasimäen kylän raitilla. Sauna, päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

2. päivä
Majatalo Puukarin Pysäkiltä matka jatkuu Nuolijärveltä Valtimon kirkonkylän kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitin varrella käydään Nuolijärvellä pienessä ostosparatiisissa Marjapaikassa sekä Valtimon kirkonkylässä. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Laitalan Lomissa. Pyöräilymatka majataloon on n. 25 km. Laitalan Lomissa isäntäväki perehdyttää retkeilijät melonnan tekniikkaan ja perusteisiin, jonka jälkeen vieraat pääsevät melontaretkelle.

3. päivä
Laitalan Lomista pyöräillään Nurmekseen. Nurmeksessa voit ihailla Puu-Nurmeksen taloja ja kahvitella Kahvila Kanelissa, joka sijaitsee entisen rautatieaseman tiloissa. Päivän päätteeksi päästään Männikkölän Pirtille, jossa sauna, päivällinen ja yöpyminen. Pyöräilymatka on 35 km.

4. päivä
Männikkölän Pirtiltä matka jatkuu kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Pyöräilymatka on n. 15 kilometriä. Salmenkylässä voit lisäksi pyöräillä Viemenjärven ympäri Nälkömäen kautta, 16 km. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa.

5. päivä
Lähtöpäivä. Eri maksusta sinut kuljetetaan takaisin lähtöpisteeseen tai autosi tuodaan Pihlajapuuhun.


Varaukset ja tiedustelut:

Äksyt Ämmät Oy/ Minna Murtonen
Viemenentie 38 75500 Nurmes, Finland
aksyt@aksytammat.fi
Puh. +358 400 877085