Majoitus

Majatalossa on 8 huonetta ja huoneistoa, joista yksi on sviitti ja yksi perhe/lemmikkihuoneisto. Voit valita huoneen omalla kylpyhuoneella tai huoneellasi on kahden huoneen yhteinen kylpyhuone.  Huoneiden sisustukseen on käytetty puuta, pellavaa ja puuvillaa. Taide ja paikallinen käsityö näkyvät myös huoneiden sisustuksessa.

Majatalon huoneet sijaitsevat kolmessa eri talossa: Päätalo, Vierastalo ja Pihapirtti. Päätalon yläkerrassa on huoneet I ja II sekä Sviitti. Vierastalo Rinteelän alakerrassa on Aino ja Pekka sekä yläkerrassa Sampo ja Liisa.

Pihapirtti on mainio tila perheille; moni myös haluaa majoittua tänne lemmikkien kanssa.

Vastuullinen matkailu

Meille vastuullinen ja kestävä matkailu näkyy majatalon toiminnassa kaikkialla ja koko ajan. Meille myös moni asia on sisäsyntyistä, sukupolvelta toiselle siirtynyttä tapaa ja arvopohjaa. Kestävästi toimiminen on myös laadun tae. Tässä vastuullisen matkailun periaatteita:

- minimoi negatiiviset sosiaaliset, kulttuuriset, taloudelliset ja ympäristövaikutukset
- tuottaa taloudellista hyötyä paikallisille väestölle ja edesauttaa alueen hyvinvointia
- edesauttaa luonnon ja kulttuuriperinnön säilymistä monimuotoisuutta
- pystyy tarjoamaan matkailijoille paikallisuudesta nousevia elämyksiä, jotka voivat samalla lisätä ymmärrystä paikallisesta
kulttuurista ja    ympäristöstä
- on esteetöntä
- on kulttuurisesti "hienotunteinen", kannustaa suvaitsevaisuuteen sekä vahvistaa paikallisylåeyttä ja luottamusta

Majatalon laatumerkkejä ovat mm. Karelia ala carte, Portaat Luomuun, Laatutonni. Olemme mukana Pohjois-Karjalan Biosfääri alueessa, ECEAT (Suomen luomumatkailuyhdistys) ry:ssä sekä Wild Taiga ry:ssä (Kuhmo-Suomussalmi alueen matkailuyhdistys). Olemme tehneet Metsähallituksen luontopalveluiden kanssa yhteistyösopimuksen, joka velvoittaa sitoutumaan vahvasti kestävän ja vastuullisen matkailun periaatteisiin.

 

Huonehinnat sisältävät liinavaatteet, saunan ja aamiaisen. Voit varata huoneen Booking.com kautta tai varauslomakkeella.

 

Hinnasto  —


Majatalosta majataloon retkipaketit  —

Yhteistyö majatalojen välillä alkoi jo kaksikymmentä vuotta sitten Äksyjen Ämmien, Laitalan Lomien, Männikkölän Pirtin ja Puukarin Pysäkin välillä. Yhteistyöllä teemme markkinointia, tuotesuunnittelua, pidämme reittejä kunnossa sekä tietenkin autamme ja sparraamme toisiamme työssämme. Jokaisella talolla on vahvuutensa, Puukarissa ruoka, Laitalan Lomissa tilat, Äksyillä Ämmillä matkailuosaaminen ja Männikkölässä karjalanpiirakat. Yhteistyömme laajeni Rääkkylään, jossa sijaitsee Karelia Cottages, viiden tähden mökki Saimaan rannalla. Katri on tuonut paljon osaamistaan verkostoomme!

Tarjoamme luonnonläheisiä, liikunnallisia lomia; hienoja luontoelämyksiä, joista matkalaisilla on aikaa nauttia. Haluamme tehdä retkistä ja lomista mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Päätöksissä otetaan huomioon ympäristölle aiheutuvia haittoja. Tällaisia periaatteita ovat esimerkiksi: julkisten kulkuneuvojen käyttö, paikallisten pienten matkailuyritysten majoitus- ja ruokailupalvelujen suosiminen, lähiruoka sekä tavallisten arkipäiväisten ilojen tarjoaminen; sieniretki, aamiainen ulkona, metsämarjahillot, puulämmitteinen sauna ja yrttinen iltatee.

Pienissä kohteissa tapaa isäntäväkeä ja saa tuntumaa heidän elämäntapaansa, voi keskustella tai voi nauttia majatalojen rauhasta ja ympärillä olevasta luonnosta.

Majatalo käyttää toisia luomumaatiloja raaka-aineiden hankinnassa. Keittiössä käyttämämme raaka-aine on luomua 92 % vuonna 2017.