TERVETULOA MAKUMATKALLE KARJALAISEEN KEITTIÖÖN

 

Koe karjalaisen ruokaperinteen herkut villiyrteillä ja oman tilan tuotteilla valmistettuina!

Keittiön sydän on perinteinen puulla lämmitettävä uuni. Ruuat valmistetaan käsityönä uunissa hauduttamalla ja nautitaan perinteiseen tapaan kippoja ja kuppeja kierrättäen pitkän pirtin pöydän ääressä. 

Raaka-aineet keittiöömme tulevat suoraan lähiseudun tuottajilta, kalastajilta ja marjastajilta. Vihannekset ja villiyrtit keräämme Majatalon viereisiltä pelloilta, metsistä ja niityiltä. 

Anni, majatalon emäntä ja chef suhtautuu ruokaan intohimolla. Hän on tarkka raaka-aineiden valinnassa ja hän tietää tarkkaan mitä haluaa ja mitä makuja pöytään tulee. Intohimo ja rakkaus omaan kotiseutuun näkyy hyvin ruoassa. Kunnioitus kaikkea elämää kohtaan huomaa esimerkiksi ruokahävikin minimoimisessa, lihan ja kalan käsittelyssä, vihannesten ja juuresten kuorimisessa ja ylipäänsä luonnon kierron ymmärtämisessä.

Vuonna 2017 Puukarin Pysäkki palkittiin toiseksi parhaana pienenä yrityksenä Portaat luomuun -ohjelman Luomu SM -kisoissa. Anni käy puhumassa myös karjalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin puolesta, sekä kästävästä matkailusta ja kulttuurin hyödyntämisessä omassa yritystoiminnassa

 
 
Täydellinen lounas. Oman talon viljasta tehty ruisleipä kruunasi aterian. Karjalanpiirakat olivat suussasulavia.
— Arvostelu, google
 
 
Mahtavaa luomuruokaa, jossa käytetään myös villiyrttejä ja syötäviä kukkia. Piirakat ovat parasta mitä voi saada. Kannattaa käydä tai viipyä pidempäänkin!
— Arvostelu, Tripadvisor
 
Paistetut muikut ja perunamuusi. Vuohenputkesta tehty siemenvoi, kesän herkkua se.

Paistetut muikut ja perunamuusi. Vuohenputkesta tehty siemenvoi, kesän herkkua se.