Äiti Maa, Rummut ja Seremonia (kurssi täynnä)

6.4.-7.4.2019

Majatalo Puukarin Pysäkki, Valtimo

Tapaamme tunnelmallisen Puukarin Pysäkin pirtissä Ylä-Karjalan jylhissä maisemissa. Maantieteellinen sijaintimme on Valtimossa, jossa on koko Karjalan alueen ”valtimo-suoni”. Tämä on Äiti Maan Valtimo. Maakuntamatkailemme tänne, yhdessä lepäämään ja iloitsemaan Äiti Maan runsaista antimista elämäämme. Iki-ihanaa toivottaa sinut tervetulleeksi tähän pyhään tupaan, jossa himmeli helisee omaa hiljaista ääntään.

Teemme kurssin aikana pienet pyöreät rummut, jotka vihkitään seremonioita varten. Rummut on nimetty yhteisesti Äiti Maan Rummuiksi, ja ne valmistetaan erityisesti Äiti Maan Seremonioita varten. Jokainen kurssille osallistuja saa initiaationa yhteisen Äiti Maa Seremonian eteenpäin vietäväksi. Luomme seremonian yhdessä viikonlopun aikana. Äiti Maan Seremonioiden tarkoituksena on vahvistaa luontoyhteyttä, tasapainoista elämänpolkua, sekä kunnioittaa nöyrästi kaikkea elollista maan päällä. Seremonian avulla suuntaamme, koemme ja vahvistamme naiseuden voimaa. Seremonian keskiössä on Äiti Maan Lähde, jota kukitamme ja herätämme kohti kevättä. Opimme seremonialistin tehtävästä omiin tarpeisiimme tai yhteisölliseen käyttöön.

Äiti Maa on shamanistisessa perinteessä eteläisen ilmansuunnan elementti, maa-elementti eli fyysisen dimension elementti. Maa on feminiininen elementti, ja se tuo meille fyysistä voimaantumista, luontoyhteyttä, tasapainoa, juurevuutta, maadoittumista, ja elämää synnyttävää luovuutta. Keskitymme tällä kurssilla kunnioittamaan, kiittämään ja iloitsemaan kaikesta siitä, mitä Äiti Maa meille on antanut, ja että voimme olla yhdessä tässä ajassa ja tilassa nostattamassa alkukevään tunnelmia.

Opettajat:

Rumpukurssin opettaja:
Rumpuäitinä kurssilla toimii Jaana Louhelainen. Jaanan on pienen pojan äiti ja yksityisyrittäjä Louhen Polku-yrityksessään. Jaana kertoo:

Paluu rumpuni synnyinjuurille noin kuusi vuotta sitten; Ensimmäinen rumpuni syntyi Valtimolla. Syvältä koskettava viikonloppu, joka avasi uuden lehden elämässäni. Rummun ikiaikainen kumina sai minussa liikkeelle jotakin, se herätti rakkauden ja kunnioituksen tätä mystistä soitinta kohtaan. Tämän tunteen haluan jakaa eteenpäin rumpujeni ja rumpujen syntypäivien myötä, niille jotka haluavat kulkea tämän pienen hetken tätä polkua kanssani.

Olen juukalainen luontais- ja energiahoitaja, rummuntekijä, sekä rummunteon opettaja. Tuon rumpujeni kautta voimaa ja rohkeutta edetä omalla elämänpolulla sydämen viitoittamaa tietä.

Jaana Louhelainen, puh. 050-3573373
Louhen Polku: www.facebook.com/louhenpolku

Seremoniallinen opettaja:
Kurssin seremoniallisena ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt Helena Karhu, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista ja kansanparannuksesta . Helenan tutkimuskohteita ovat muun muassa naisshamaanit ja naisten näkijyys. Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa mm. Pohjoismaisessa kulttuurirahastossa ja Pohjoismaisessa ministerineuvostossa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti kutsumuksensa pariin. Helenan voimapaikka on Koli ja Pielisen alue, ja Helena kokee tehtäväkseen olla mukana herättämässä Kolin ikiaikaista voimaa. Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskuksen, Karhun Talon, Kolille.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta, Lama Tsultrim Allionelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä.

 


 

OHJELMA

Lauantai:
10.00 Kurssi alkaa
12.00 Lounas
13.00 Tauko
Rumpujenteko jatkuu
17.00 Illallinen
Rumpujenteko jatkuu
Saunominen

Sunnuntai:
08.00 Aamupala
09.00 Kurssin opetusta shamanistisesta seremoniasta; lähtökohta ja tavoitteet, seremonian muodostuminen, seremonialistin tehtävä, shamanismi ja seremoniallisuus
12.00 Lounas
13.00-14.00 Tauko
14.00 Äiti Maan Seremonia
16.00 Kevyt ruokailu
17.00 Kurssi päättyy ja kotiinlähtö